Tomb Vgs logo: såmannenTOMBVGS

Reklameplakat, toppfotball på Tomb.
snakkeboble

Toppfotball - en ny profilmulighet på Tomb

Hvis du elsker å spille fotball, kan du på Tomb få spille masse fotball og ta Vgs samtidig! Fra høsten 2023 er vi i gang med et spennende samarbeid med Råde IL.

Følg oss

VGS MED TOPPFOTBALL -ET SAMARBEID MELLOM RÅDE IL OG TOMB VGS

Fra høsten 2023 tilbyr Tomb Vgs toppfotball som profil på programmene studspes og bygg-og anleggslinja. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Tomb og Råde IL. Profilen gir «toppfotball-fag» og «toppfotball-sport» på timeplanen. Tomb Vgs har ansvar for disse fagene, som undervises av egne ansatte og profesjonelle bekjentskaper, og suppleres av Tomb sine lærere i friluftsliv og kroppsøving. Aktuelle elementer i "toppfotball-fag" kan være: Dommerkurs, lederkurs 1 og 2, pressehåndtering, ernæring, analyse, spillelogistikk, mental trening, holdninger, skadeforebyggende, hvordan bli god osv. I noen tilfeller kan temaene i fotball-fag være med på å dekke kompetansemål i fag som kroppsøving og samfunnskunnskap. Faget er ikke et programfag, men kan velges av fotballinteresserte som ønsker å ha mulighet til å spille mye fotball gjennom uka samtidig som de tar videregående opplæring. Etter tre år oppnår eleven studiekompetanse (eller man kan på yrkesfag bli lærling etter to år). 

Opptak på profil toppfotball forutsetter at eleven tegner en amatørkontrakt med Råde IL, som også inkluderer et treningstilbud på kveldstid.

Praktisk

I utgangspunktet må eleven selv sørge for skyss fra bosted til Råde IL på ettermiddagstid. Skysstilbudet FLEX til 350 kr/mnd er naturlig å benytte om man ikke kjører selv eller får samkjørt med andre. Klubben og skolen ordner med skyss fra Tomb for morgentreninger, og noen av morgenøktene vil skje på Tomb.

Elever med profil toppfotball har samme vilkår som vanlige spillere på ettermiddagstid, der noe dugnad (som eleven selv kan gjøre) og kontingent må påregnes. Det kan hende at sponsorer dekker opp noe.

Om Tomb

Tomb Vgs har omkring 300 elever fra hele landet, hvor av 170 elever bor på skolens internat. Internatet har flere voksne til stede hver kveld i uka, som jobber for å skape et godt fellesskap. Alle elever er velkomne til å delta i aktivitetene og internatmiljøet. Søkere med lang reisevei har rett på borteboerstipend. Søkere til toppfotball søker gjennom Tomb sin nettside tomb.no. Førsteinntaket skjer allerede i april/mai, med supplerende inntak hvis ledige plasser.

Åtte gutter poserer med ryggen til camera, nye drakter.

I år er det åtte motiverte gutter på Toppfotball - en sammensveiset gjeng som digger å spille fotball i skolehverdagen.

Posering - gutta i ribbeveggen.

Profil toppfotball har også motivasjonsbesøk - her besøk av Olav Øby, som er proffspiller på Island. Øby bidro med snakkis og ei heidundrandes treningsøkt.

Treningsøkt på treningsrommet.

Styrketrening i regi av Holmenkollen treningslab - en svett opplevelse for hele gjengen.

Trening ute.To som dribler.

Hver mandag morgen er det trening på Råde IL sitt flotte anlegg i Råde sentrum.

To menn som smiler mot camera.

Hans-Edvard Bragvin Linnes er ansvarlig for profil toppfotball, både fra Tomb sin side og fra Råde IL sin side. Her med fotballansvarlig i Råde IL og initiativtaker til Toppfotball på Tomb: Knut Erik Berg.

nytt

Bilde av Arne høyås

Rådgivertjenesten på Tomb

Studiespess med pusterom

Ung mann fôrer storfe fra en bøtte.

Flere ledige stillinger på Tomb

Nytt nr av Tomb Bandet