Tomb Vgs logo: såmannenTOMBVGS

Lærer viser en elev hvordan man styrer trucken.
snakkeboble

Truckfører- bevis er smart!

Å skaffe seg sertifiseringer og kurs mens man går vgs kan være smart, og i mange tilfeller gi bedre jobbmuligheter. På Tomb holdes det flere ulike kurs – både i skoletiden og på kveldstid. Noen er inkludert i et studieprogram, mens andre melder man seg på frivillig. Truckførerkurs er ett av kursene som tilbys årlig.

Følg oss

-På Tomb tilbys kurset i skoletiden for elever på anleggsteknikk, tømrer, kjøretøy og Vg2 landbruk. Elevene betaler en liten egenandel for truckførerbeviset. Ofte tilbys også kurset på kveldstid for elever som ikke har tilbudet i skoletiden, da med høyere egenandel, forteller kursansvarlig Richard Bjørkå. Han legger til at det for mange arbeidsgivere er attraktivt med arbeidstakere som har truckførerbeviset.

Benytter sjansen

Tombbandet tar en liten prat med elevene Eskil Brunstad og Adrian Holm Bjørkli, elever på Vg2 kjøretøy, som nå tar kurs i truckkjøring. – Det er supert å få tatt dette kurset i skoletiden, sier de. – Når man kan kjøre traktor og ATV, er det ikke vanskelig å kjøre truck, men utfordringen er å lære seg tyngdepunktet når man kjører med last, og særlig hvis lasten er høyt oppe. Det er moro å lære seg å håndtere enda et kjøretøy og samtidig få økt sjanse for en god jobb, er gutta enige om.

Omkring 70 Tombelever går opp til truckførerprøven i vår, og vanligvis består alle.

Elev sitter på en orange truck innendørs.

Andreas øver seg på å kjøre sikk-sakk mellom kjegler.

To gutter med arbeidsjakker.

Adrian og Eskil synes det er fint at de kan ta trucklappen i skoletiden. De går på kjøretøy.

Ei jente sitter i en truck og smiler.

Ettåring Michelle benytter også anledningen til å ta truckførerlappen.

Truckførerkurset har 21 timer teori og 20 timer praksis per truckklasse. På Tomb deltar elevene i to truckklasser: motvektstruck og skyvemasttruck. I tillegg kommer to teoretiske eksamener og oppkjøring.