Allerede mange historier å fortelle.

Mange flotte opplevelser

 

Nå er turen i gang. Vi sitter nå på ei hytte på Haglebu ved Nesbyen. Den femte dagen av turen er overstått, og en del historier er allerede å fortelle. 

Den første dagen begynte fint ved Lindesnes fyr med naturskjønne omgivelser og pent vær. Allerede der merket vi mediedekningen turen hadde fått da folk av alle slag ville snakke med oss og ta bilder. Men vi måtte avgårde for at vi i det hele tatt skulle komme fram til målet denne dagen som var Dølemo. Vi fyrte opp og reiste avsted.

Dagen gikk sin gang med litt oppstartsproblemer og ting som måtte fikses, og det ble kveld. Regnet hadde kommet ganske brått på rett etter Lindesnes, og alle var ganske slitne og våte da vi nærmet oss Dølemo. Plutselig skvetter vi til da det står en kar i veien å stopper oss. Sørlendingen Olav ville gjerne at vi skulle komme å få husly for kvelden i bryggerhuset hans. Dette var tre mil før dagens mål, så alle måtte tenkte seg om to sekunder før vi bestemte oss for å takke ja til tilbudet. Denne kvelden ble super da vi fikk tørket alt og sovet en god natts søvn. Dagen etter var vi bare så klare som vi kunne få blitt.

 

Denne dagen var det bedre vær, og vi var ved godt mot. Dagens mål var Bø i Telemark. Alt gikk fint, og det ble lunsj. Vi satt alle sammen på en parkbenk utenfor en liten kiosk. Plutselig dukker det opp en mann som setter seg ned å prater litt. Han forteller oss om en traktor som han har. Denne er det trobbel med, og han lurte på om ikke vi kunne hjelpe han litt med det. Vi reiser bort å ser på den og bestemmer oss for at dette er nok en jobb for oss når vi er ferdige med turen.

Da vi satt der fikk vi også beskjed om at skiltene til hengeren var klare. Det var en gladmelding da det betydde at vi kunne ta militærhengeren av bilhengeren som den hadde stått på hittil. Vi kom også i kontakt med ei hyggelig dame som tilbydde oss husly og mat i Lunde, så vi bestemte oss for å stoppe der da det ikke var så langt fra Bø. 

Turen gikk videre, og vi kjørte forbi Sputnikmuseet. Vi svinkte inn og kom i kontakt med en eldre mann som ga oss kaffe og mer mat.

Endelig kom  vi fram til Lunde der det ventet suppe og en fin plass vi kunne skru litt på. Da fikk vi fikset kjølebag i hengeren og resten av hengerlysene. Klokka ble fem mye før vi fikk lagt oss, men sengene var gode så det gjorde ikke noe. 

 

22. juni begynte med en god frokost og resten av småfikset som sto igjen fra natta før. Denne dagen skulle vi til Lyngdal. Det regnet litt, så vi prøvde å komme litt fort avgårde. Da vi kom til bø tok vi bøgata opp og ned og fortsatte til notoden der tok vi en pause på en shell statsjon.der vi lærte at snålt betyr bra. Vi kjørte videre og i Lyngdal møtte vi en fyr på gråtass som slo av en prat.  Og så dro vi videre opp til hytta til bestefaren til kjæresten til Aleksander.

 

23. Juni hadde vi pausedag. Vi benyttet skjansen til å ta turen til en traktorsamler med over 100 traktorer. Der var det mye kult å se på og masse folk som hadde samlet seg for anledningen. Vi fikk servert pizza, brus, kaffe og vaffel. Vi dro tilbake til hytta, flte på litt ojle på traktorene smørte opp littegran pluss litt småting på traktorene. Så la vi oss til å sove.

 

24. Skulle vi opp til haglebu. Der vi skulle sove på hytta til en kar som heter Sigmund Anderson. På veien var det jo en masse trevlige folk og traktorene gikk helt opp uten problemer. Selvom vi tok en litt stor omveig. 

 

24. Juli sto vi opp og var mer en klare for litt traktokjøring. Vi spiste en rask frokost. pakket sammen sakene våre og reiste avgårde mot ranskverket i vågå. Det var ca. 20 mil så det tok litt tid. Vi kjørte over Golsfjellet og Valdresflya. Der var det flott utsikt og masse å se på.

Her er en filmsnutt fra Lampeland, filmet av Kjell Kristian Levorsen

110621_traktorgutta.wmv

Mer kommer - når vi har tid og krefter og tilgang til nettverk.

 

Flere artikler