Tomb Vgs logo: såmannenTOMBVGS

snakkeboble

Tomb Diskgolfpark er åpnet!

Endelig er Tomb Diskgolfpark åpnet! Det ligger hundrevis av dugnadstimer bak resultatet, og nå er det bare å ta 15 hulls-banen i bruk.

Følg oss

Gratis for alle

Idé fra profil friluftsliv

Hans-Edvard Bragvin Linnes er lærer på Tomb. I sin tale fortalte han at for en stund siden ville gruppen som hadde profil friluftsliv på Vg1 på Tomb spille diskgolf. De dro til Sarpsborg og hadde en super dag. Der kom idéen om at en slik bane burde jo vi hatt selv. Dette startet ballen som har rullet og nå blitt en flott 15 hulls bane på Tomb.

Gjort alt selv

-Råde kommune har stått for mye av finansieringen, men det meste av det praktiske arbeidet har vi gjort selv her på Tomb, sier Linnes. Mange ulike elevgrupper har deltatt, både naturbruk, bygg, bygg-og anlegg, elevbedriften betulavedvgs, samt ikke minst frivillige som har stilt opp både i helger og ferier. Nå håper vi at mange skal få glede av aktiviteten her. – Vi har forsøkt å lage løypa variert, innholdsrik og unik. På hvert baneskilt er det også litt om Tombs historie. Når man rusler rundt i de vakre omgivelsene på Tomb har man da muligheten til å samtidig lære litt om dette stedet med så dype historiske røtter, avslutter Linnes.

Disker

Tomb har fått laget egne disker (midrange – universaldisk) som selges for 150 kr i skolens resepsjons i åpningstiden. Kommunen har kjøpt inn noen utlånsdisker som kan hentes i BUA i Karlshus. Ellers kjøpes disker på sportsbutikker.

En ansatt får takk og blomster av rektor

Rektor på Tomb, Morten Thomassen, takker initiativtaker og pådriver Hans-Edvard Bragvin Linnes.

Snora klippes

Varaordfører Erling Ek Iversen klippet snora og erklærte parken for åpnet.

Viser fram orange disker.

Råde kommune har kjøpt inn disker til utlån. Disse fås i BUA i Karlshus.

Oversiktsbilde, med deltakerne.

Det var mange som hadde møtt opp til åpningen, både proffe og amatører; store og små.

Linnes smiler med et barn på armen og to elever

Disse jentene var med på å sette i gang ønsket om Diskgolfpark på Tomb, da de hadde profil friluftsliv på Vg1.

Tre elever viser fram en disk

Tombelevene gleder seg til enda et fritidstilbud på stedet.