Tomb-elever syklet rallarvegen

«Opplev» friluftsliv-gruppas tur opp i fjellheimen ved å lese denne korte loggen.

Mandag. Toget gikk 04:48. Vi rakk det ikke takket være en syvsover og litt trang tidsberegning… Effektiv kjøring til Moss - og vi rakk neste tog og Bergensbanen fra Oslo.

Mandag ettermiddag fylte vi sykkelveskene og bagasjebrett med ymse pakkenelliker og syklet i ca 2-3 timer, inkl studering av en forlatt dresin. Satte opp teltet, spiste deilig laks med potetmos. Fanget og holdt lemmen og gikk tunneltur på den nedlagte jernbanetraseen.   

Tirsdag syklet vi litt før (topp)turen opp til Høghellerhøgdene på 1529 moh, flott utsikt! På vei ned hjalp vi til med erosjon og dyttet utfor både store og veldig store steiner. Det luktet krutt etterpå J. Syklet litt til og fant en fantastisk teltplass, med badestrand. De barskeste badet, og Andreas øvet seg på å sluke tog (se bilde). Spiste taco mens vi så solen gå ned og månen komme frem.

Onsdag syklet vi ned til Flåm, fra 978 moh til 2 moh, en god nedoverbakke i et fantastisk fjord- og fjellandskap med fosser, elver, kløfter, broer bygd av stein mm. Noen fikk pumpet opp adrenalinnivået av å gå over en bro bestående av to jerndragere. Andre fikk høyt nok adrenalinnivå av å se på…

Torsdag tok vi den verdensberømte Flåmsbanen sammen med andre turister fra fjern og nær. De fleste fra Asia. Fra Myrdal bar det strake veien til Råde og Tomb.

Foto: Guro Saurdal Heen