Snøhuletur

Foto: Ruth-Mari Kasbo Fog, elev Vg2

Caroline Sandaker Reve, elev i Vg2, har friluftsliv som et av sine valgfag. Her forteller hun om en uke sammen med elever fra ulike klasser i både Vg1, 2 og 3 på Bergsjøstølen i Ål. Det ble en fantastisk skiuke og også en natt i snøhule.

-Vi i valgfagsgruppa friluftsliv dro i forveien og koste oss masse. Første dag startet med snøhulegraving, mens vi neste dag sto slalåm i Hemsedal og avsluttet med pizza.

Onsdag kom så begge Vg1-klassene etter oss til fine Bergsjøstølen.  «A»- klassen ble sendt ut for å grave snøhuler. Med så fint vær og en så motivert gjeng, ble ikke det noe problem. Samtidig gjorde «B»-klassen forskjellige ski-aktiviteter som for eksempel kanonball med én ski, halenapping (klesklypenapping) med ski, og Mexico USA. De fleste koste seg med de tradisjonelle lekene med en liten vri. Neste dag byttet «A» og «B» stasjoner. Alle fikk trening i å grave og sove i snøhule.  

 I det nydelige været koste alle seg utrolig mye, og alle ble bedre kjent. Jeg tror de fleste har fått minner som de kommer til å huske livet ut.