Skoletur til Athen


Tekst: Else og Karoline, elever i 3A

Søndag morgen den 26. april tok 12 elever fra 3a, c og d, av fra Rygge lufthavn med Athen som destinasjon. Den reiseglade gjengen var så heldig å ha med seg Morten og Knut Christen som reiseledere. Etter en lang busstur fra flyplassen utenfor Athen, kom vi omsider frem til Amazon Hotel hvor vi skulle tilbringe de fire neste nettene, et hotell som alle for øvrig var kjempegodt fornøyde med.

Se bildeserie til høyre.
Hver morgen startet med en god frokost på hotellet, før vi tok fatt på de mange severdighetene som det er mulig å besøke i Athen. Våre reiseledere hadde forberedt et variert og innholdsrikt program for hver eneste dag, og det virket som alle elevene opplevde dette som lærerikt.
Noen av severdighetene skilte seg ut, som for eksempel Akropolis i Athen. Dette er en av verdens mest besøkte turistattraksjoner og perlen fremfor noen. Akropolis ligger på en klippehøyde, og ble bygget som offertempeler til gudene for over 2000 år siden. Rett under Akropolis ligger Areopagos-kilppen. Her talte Paulus til Athenerne da han besøkte byen i år 50 el. 51, og sammen leste vi beretningen til Lukas i Apostlenes gjerninger (kap. 17).
Vi besøkte også den gamle olympiastadion (fra de første moderne olympiske leker), Universitetet, Arkeologisk Museum og en del gamle kirker. Samtidig opplevde vi dagens Athen med løshunder, selgere, tiggere og businessfolk om hverandre i gatene.
Onsdag kveld samlet vi oss på en gresk restaurant med lokale retter. Her var det også tradisjonell underholdning i form av musikk og dans. De gjestene som ønsket det, kunne delta, noe et par av jentene våre prøvde seg på. Utover kvelden økte stemningen i lokalet og toppet seg med magedans. Dette ble en svært minnerik kveld.
Avreisedagen fikk noen av elevene prøvd badetemperaturen, mens andre valgte å hale ut ventetiden med shopping, cafèliv og kortspill. Det var en sliten, men fornøyd gjeng som ankom Rygge lufthavn torsdag kveld.
Vi takker for en kjempeflott tur, Knut Christen og Morten!