Toyini Tenjum forteller om sitt skoleår med hest

-Vg2 Heste- og hovslager på Tomb vgs er det mest interessante og innholdsrike skoleåret jeg har hatt i løpet av min skolegang. I tillegg til de vanlige fagene har vi 17 timer med hest i uka, hvor vi lærer om alt fra hestens historie og utvikling til anatomi og fysiologi. Det er også en praksisdag i uka som inneholder så mange forskjellige økter; skoing, kastrering og forskjellige fagturer. I år var hesteklassen blant annet på besøk på barnehjem, rusinstitusjon, «active stable» og hos en aktiv mounted games-rytter. Ved å besøke forskjellige institusjoner ser vi mulighetene med hest i de forskjellige yrker. Vi var også på tre litt større turer, en til Danmark og to til Sverige. I Danmark var vi på Carlsberg bryggeri, Dronnigstallen, terapistall for hest - og i tillegg hentet vi et føll som skulle være med hjem til skolestallen. Under Sverigeturene besøkte vi blant annet heste-universitetene Flyinge og Strømsholm, forskjellige stutterier, og en zoo-linje med alt fra kaniner til reptiler.

I tillegg til en variert skolehverdag med hest, er det også et godt miljø i stallene etter skoletid. Man utforsker skogen sammen, tar en økt på banen eller bare slår av en kortere eller lengre prat i stallgangen. Det ble også arrangert stallstevne i sprang i April 2018, med 60cm-, 80cm- og 1m- klasser. Her fikk vi gode sponsorpremier og fine sløyfer som et minne fra Tomb.

Er du interessert i hest, og ønsker en variert skolehverdag, så søk hest og hovslagerfaget på Tomb.no!   Toyini Marie Tenjum, elev i Vg2 Heste- og hovslagerfag 2017-2018

Du har fortsatt muligheten til å velge Vg2 Heste- og hovslagerfag på Tomb kommende skolehøst - noen ledige plasser. Ta kontakt på tlf 69 28 30 00 eller send en e-post: post@tomb.no.

Les mer om Heste- og hovslagerfag her: https://tomb.no/studietilbud/heste--og-hovslagerfag

Bilder: Fra elevenes stallstevne og "badetur" etter skoletid.