Selma har sett fram til august; først skulle hun starte som lærling på Tomb, og deretter skulle hun være groom under VM i oirentering.  

Lærling Selma var groom under VM i orientering

Vår nye lærling i stallen, Selma Sofie Klipper fra Rakkestad, startet semesteret med å være groom under VM i orientering. – Det var veldig spennende å være med på! For det første fikk jeg mye ny erfaring med å kontrollere hest i møte med mye støy og mennesker, og for det andre fikk jeg møte mange nye mennesker fra forskjellige land verden over.  Selma var groom da deltakere og tilskuere ble kjørt fra parkering til hovedinngang under VM i orientering som ble arrangert i Spydeberg sist uke, og i tillegg organiserte hun møter mellom barn og hest.

Nå er Selma for fullt tilbake på Tomb. Skoleåret har startet. Etter mange forberedelser i og rundt stallen, stod Selma, lærling Emilie og stallmester Jørgen klare på søndag til å ta imot elever som har valgt å ha med hest til skolen. Selma og Emilie deltar mye i elevenes hestepraksis og er gode støttespillere for elever som kanskje for første gang har hovedansvaret for sin egen hest. Hun har selv vært elev ved Tomb og ønsket seg veldig en lærlingeplass i skolens stall. Nå er hun tilbake, og Jørgen er hennes læremester. Drømmen har gått i oppfyllelse!

Hovedbilde: Selma som groom under VM i orientering (lånt fra Smaalenenes Avis).
Bilde nedenfor: Lærlingene Selma (i Setesdalskofte - nr tre fra venstre) og Emilie (ytterst til høyre) sammen med noen av elevene som har med egen hest til Tomb dette skoleåret.