Tomb Vgs logo: såmannenTOMBVGS

Tre elever klapper et føll i stallen på Tomb.
snakkeboble

BALDER HAR FLYTTET TIL TOMB

HESTEKLASSEN HENTET MED SEG HJEM ET FØLL UNDER HØSTENS SKOLETUR TIL SVERIGE, OG NÅ HAR FØLLET SIN EGEN BOKS I UNDERVISNINGSSTALLEN. BALDER ER NORDSVENSK AV RASE OG BARE 7 MÅNEDER GAMMEL. IKKE RART ELEVENE STADIG STIKKER INNOM FOR Å HILSE PÅ DEN SVENSKE SJARMØREN.

Følg oss

Balder skal trenes opp til å bli en god undervisningshest, og på denne reisen skal også elevene være med. Fra første dag er han en viktig del av undervisningen.

Det var ikke uten grunn at elevene deltok i import av en hest. – Å være med på å importere en hest over riksgrensen ligger det mye læring i, sier
stallmester Jørgen Kvarme. – Ikke minst er det viktig å lære hvordan man frakter en hest, men det er også viktig å lære om veterinærregler for å krysse en landegrense, samt fortolling. Elevene var med innom tollstasjonen for å lære hvordan det foregår. Sertifikat for å transportere må være på plass, i tillegg må Mattilsynet godkjenne deg som importør. Budsjett og økonomi er også en viktig del av pakka, minner Jørgen om.
– Det må læres å ta høyde for kostnadene dette innebærer. Samarbeidet med Balder blir spennende framover, både for elever og lærer!