De har funnet sin plass

 
 
 
 
 
<
>
 


Etter som grisene vokser og vi får et bedre forhold til dem, ser vi mer personlighet for hver dag som går.
Nortura er mest nysgjerrig og utadvendt. Hun er den som først kommer løpende mot oss når vi kommer, og hun har ikke noe imot å dytte oss nesten over ende med trynet sitt. Når vi er der nede er hun veldig opptatt av oss og følger oss over alt. I starten var hun den som var minst sjef i bingen, men nå som hun har vokst en del tar hun mer av Gilde og prøver å sjefe litt.

Gilde er litt mer innadvendt og liker best å sove. Selv om hun ikke har noe imot å ta seg en æresrunde i bingen, for å vise seg frem. Hun var den største når de kom ut i bingen, og tok fort på seg sjefsansvaret. Selv om Nortura prøver å sjefe litt, er nok Gilde den som tar den største sjefsrollen.

Det er morsomt å se at de er veldig like, selv om begge har personlighetsforskjeller. Det gjør det morsomt å gå ned dit, og vi blir glad i begge to på hver sin måte. Det skaper mange diskusjoner i mellom oss, om hvem som er den kuleste eller den som er sjefen i bingen. Selv om det er forskjell på dem, ser det ut som de koser seg sammen. Og det ser ut som de har skapt et supert vennskap seg imellom.


Helene Marie Mølmen

om Bloggen:

Elevprosjekt GRIS

Elevprosjekt GRIS

En av praksisgruppene på Tomb fikk ideen om å kjøpe to av skolens griser, lage en utebinge og fôre dem frem til slakt før sommerferien. Engasjerte og arbeidsomme elever heier skolen på, og klarsignal ble gitt. Det er Vg2-elevene Ingvild Engvik, Helene Marie Mølmen, Oskar Larsen og Thea Orset som deler prosjektet, alle i naturbruksklassen 2A. To 25 kilos purker er nå kjøpt, og prosjektet er i full gang. "Det blir spennende å følge vekst og utvikling, og vi håper alt vil gå bra," sier Thea, og legger til at det vil bli grillselskap før skoleferien.