TOMB UP 2015 - en dag til inspirasjon

Onsdag 21. oktober satte skolen en del av dagen til TOMB UP – en litt annerledes skoledag hvor vi ønsket å inspirere hverandre til å gjøre noe for andre, være noe for andre. Dagen startet med en minikonsert med Simon Walter som rettet fokuset mot alle som er på flukt fra sine hjemland. «I samme båt» var en av de sterke sangtekstene han formidlet.

En sterk opplevelse var også å høre en av skolens elever fortelle om sin ensomme og lange flukt fra Afghanistan da han var 15 år. Det ble en tung og vanskelig reise som til slutt endte i Norge. Underveis ble han også hjulpet av enkelte mennesker han møtte, og noen av disse gode hendelsene delte han i dag med sine medelever på Tomb.

Elevene ble så utfordret til å skrive ned og dele en liten fortelling, en kort hverdagshistorie – en opplevelse eller handling som ga inspirasjon til å stå på videre. Noen av disse historiene delte vi med hverandre mot slutten av siste økt. Vi tror det er fint å stoppe opp av og til for å lete etter de gode historiene, de oppmuntrede ordene eller den lille handlingen som ga betydning, ja kanskje varig betydning. Det gir inspirasjon videre til å oppmuntre, støtte og respektere hverandre.