Overnatting ute, kulde og kos.

Snøhuletur ved Bergsjøstølen

 

 

En super uke med overnatting ute, kulde, kos, testing av grenser og mye moro, sier elever som nylig har vært med på Tombs årlige snøhuletur til Bergsjøstølen i Ål.

Friluftsgruppene i andre og tredje klasse reiste et par dager i forveien. De startet med å stå slalom på Geilo for deretter å ha en avslappende kveld i badebassengene på Tropicana badeland i Gol.

To dager etter reiste så begge klassene i Vg1 Naturbruk. En av aktivitetene som ventet, var å grave snøhuler og sove ute. For mange var dette en helt ny opplevelse, og noen var ganske slitne etter en hel dag med graving. Med litt oppkvikkende kjeks og godteri underveis, holdt de fleste humøret oppe.

Den klassen som ikke gravde snøhule første dag, var på skitur, og så byttet de aktiviteter neste dag, Det var stor forskjell på hvem som var heldige med været den dagen de skulle gå på ski.  A-klassen fikk strålende sol, mens B-klassen fikk tett snøvær.

2. og 3. klassingene var ledere for 1. klasse, og skulle blant annet prøve å holde motivasjonen oppe. Dette gikk veldig bra, til tross for dårlig vær den ene dagen. Oppgaven var også å lære og hjelpe til med å lage snøhule og teste grenser. Det var ikke så mye snø som tidligere år, men allikevel greide elevene å finne plasser som egnet seg til å grave ut snøhuler. 


Foto: Ingvill Aarseth

Publisert: 07.04.2011