På besøk i kirker, slott og borger ved Algarvekysten.

Reisemål Portugal


Tekst: Karoline Gjølberg, elev i Vg3 - studiekompetanse

Foto: Marit Wiersholm og Morten Thomassen

Se bildeserie til høyre.

Mandag 26. september kl 11.45 sjekket elever og lærere  inn bagasje på Rygge lufthavn. Reisemålet var Portugal hvor mange spennende attraksjoner og opplevelser ventet. Første overnatting var i Faro ved Algarvekysten. I Portugal var det fortsatt sommer og betydelig varmere enn hjemme. Da vi ankom det noe stusselige hotellet,  var det bare å hive på seg lettere klær for å komme seg ut for å spise.

Før  togturen til Lisboa, tre togtimer unna Faro, dagen derpå, ble det tid til en liten strandtur. Denne dagen fylte Ingunn i klassen 18 år, og det måtte jo feires med en felles middag.
Den første hele dagen i Lisboa besøkte vi Gulbenkian-museet, som skal være et av verdens fineste museum. Museet inneholder over 4000 års internasjonal kunsthistorie. Det er omkranset av en vakker park og har utendørs amfi og konsertlokaler.
 Etterpå gikk turen til et flott kloster/kirke som ble finansiert av ”krydderpengene” fra Da Gamas reise. Der var det også en flott borg (Belem) som var bygd som en støvel ut i vannet. Her så man tydelig spor av sjøfartsnasjonen Portugal.  Det var her Vasco Da Gama startet sin reise mot India. Noen fikk bare med seg denne attraksjonen nede ved elva Tejos utløp, mens andre valgte å gjøre seg kjent i hele borgen og gikk alle de 102 trappetrinnene helt til topps.

Den andre hele dagen i Lisboa dro vi til et av verdens vakreste steder (ifølge lord Byron), til den lille byen Sintra. Der besøkte vi et slott som lå i høyden, og vi gikk til fots. Dette ble en lang tur, og vi var mange som var støle dagen derpå.  Vi gikk ca 6 km i oppoverbakke! Men vi klarte det i varmen, og det var verdt det, for dette var et flott jaktslott som tidligere hadde tilhørt det portugisiske monarkiet. Ned igjen tok vi heldigvis buss.

Den siste dagen i Lisboa hadde vi alternative opplegg. Noen dro til Lisboas katedral og Castelo de São Jorge-festningen med super utsikt ut over Lisboa. Andre dro til Expoparken som ble bygd i forbindelse med verdensutstillingen Expo i 1998 og fikk også tid til et besøk i et av verdens største akvarium, mens noen slappet av ved bassenget på hotellet. Noen hadde faktisk også litt penger igjen som de ønsket å bruke på shopping.

Denne dagen var planen å ta toget til bake til Faro hvor vi skulle ha turens siste overnatting. Det gikk ikke helt som vi hadde tenkt. Toget vi skulle være med var fullt, og vi fikk ikke plass. Dette var kveldens siste tog til Faro, og dermed ble vi litt fortvilet. Imidlertid dukket det opp tre flotte lokale ungdommer som hjalp oss å finne en buss.

Turens siste opplevelse var å bade i Algarveskystens store bølger!

Takk for en fin tur til lærerne Morten og Rune og alle medelever i klasse 3D!