Mange opplevelser og sterke inntrykk under skoletur til India.

Glimt fra Indiatur

 

Se bildeserie til høyre.

Opplevelsene lot ikke vente på seg da Vg3-elever i Naturbruk besøkte India nylig. Turen startet i New Delhi hvor de ble godt mottatt av reiseledere som sørget for en spennende og flott tur.

Temperaturen var nærmere 40 grader under det meste av oppholdet, men opplevdes slettes ikke så verst etter hvert.
 
Mer om Indiaturen kommer, men her noen dagboknotater fra de første dagene: 

Torsdagen var stort sett en shoppingdag, hvor vi kanskje fikk oppleve selgere på sitt verste, synes vi. Men moro var det! Indiske drakter, topper og bukser ble handlet inn, og mot slutten av dagen var det en sliten, men allikevel storfornøyd gjeng som satt på bussen tilbake til hotellet. Etter en god indisk middag satte vi oss på nattoget som skulle ta oss til Ranikhet. Nattoget var en ny, spennende og litt annerledes opplevelse, men etter noen timer søvn var vi fremme og ble tatt videre til hotellet i Ranikhet. Inntrykkene var mange på den tre timer lange turen;  landskapet, apene, kyrne, hundene,  menneskene.

 

De siste dagene har vi vært her i Ranikhet og i Kuasami, en fjelllandsby - hvor vi fikk bo i en ashram hvor Gandhi en gang hadde et opphold. Vi har gått i Himalaya, sett på hvordan jordbruket i området drives, smakt agurk med hasj (krydder), besøkt en jenteashram (skole) og teplantasje. Maten har også vært en opplevels. Noe sterkere enn det vi er vant til hjemme, og det å spise med hendene og sitte på gulvet under måltidet i India er ikke uvanlig. Vi har så langt stort sett holdt oss i god form.

Dagene som kommer skal tilbringes for det meste her i Ranikhet, hvor flere opplevelser av jordbruk og kultur venter. Vi skal blant annet på et jordbruksuniversitet, før vi reiser tilbake til Delhi og Agra hvor vi skal besøke Taj Mahal. Fredag blir fridag med mer shopping i Delhi, før vi tar flyet hjem til kalde Norge. 

Tekst: Janne og Marianne - Vg3, naturbruk

 

Bilde: En del av jentene foran statuen av Gandhi, på besøk på ashram.