19 Tomb-elever på reise i Ecuador


Tekst: Martin Fløtre Dahl – elev Vg2 - kjøretøy

Foto: Arne Juvkam

To uker i februar hadde Vg2-elever i Kjøretøy og Byggteknikk, en spennende reise i Ecuador. Turen startet med to avslappende og koselige dager ved stillehavskysten, nærmere bestemt Playas, vi bada og solte oss.
Turen gikk videre til en plass som heter Paute, der overnattet vi på et leirsted. Mens vi var i Paute, fikk vi vise våre ferdigheter med malekostene, vi malte nemlig et tak. Etter tre dager i Paute, gikk turen videre til  Cãnar. Underveis besøkte vi en gammel indianer som serverte marsvin, en meget spesiell smaksopplevelse, og vi var også på et skolebesøk.
Neste natt overnattet vi i Cañar og var da kommet opp på omlag 3000 meters høyde. 
Dagen etter gikk reisen til Baños, der vi blant annet besøkte en klinikk. På denne plassen badet vi i varme kilder og fikk kjøre ATV (en populær aktivitet!). Her var vi i tre netter.
Det nærmet seg hjemreise, men først skulle vi overnatte et par netter i Quito, en moderne by. Vi hadde tidligere på turen truffet elever fra Sunnfjord folkehøgskole, og dem traff vi igjen i Quito.
Så kom avreisedagen, vi skulle hjem til Norge. Vi forlot Ecuador med masse tanker og inntrykk av en litt annen kultur enn den vi er vant med i Norge, men jeg tror samtlige kunne tenkt seg å bli en uke til!
Olav Barmen, Arne Juvkam og Astrid Langmoen Olsen (rektor) var våre reiseledere.

Se bildeserie til høyre.Bilde: Før avreise til neste stoppested,Quito. Vertskskapet ved hottelet i Baños takker for hyggelig besøk.Bilde: Grillede marsvin er en delikatesse.Bilde: Grisekjøtt til salgs!Bilde: Fra Amazonas-jungelen. Vanskelig å ta avskjed med nye venner.