-Er ikke skoleferien snart over? Vi er klare for ny skole og nytt skoleår, sier Maria, Tina og Mina.

Teller ned til skolestart

-Vi teller ned til skolestart og venter på at skoleferien snart er over, sier Maria, Mina og Tina. -Vi  er klare for ny skole og å møte nye mennesker. Nå gleder vi oss veldig til å starte på Tomb! Alle tre kommer fra nærområdet og har besøkt Tomb flere ganger som elever ved Råde ungdomsskole. Flere ved ungdomsskolen har gjort samme valg som disse jentene og valgt studiespesialisering på Tomb, mens andre igjen starter på naturbruk, bygg eller TIP som også er populære skoletilbud. Mina forteller om hospitering, Tomb Camp og Tomb-treff, og kjenner allerede flere av sine nye medelever. 110 nye Vg1-elever starter på Tomb i august. 

AKTIV på studiespesialisering - et flott avbrekk i en teoretisk skolehverdag
- En av grunnene til at vi valgte studiespesialisering på Tomb, er AKTIV-tilbudet
sier Maria. -Det gir oss et avbrekk i en ellers så tøff teoretisk skolehverdag. Vi fikk delta i AKTIV da vi var på besøk, og elevene vi snakket med, roste opplegget. I tillegg har vi hørt at det er et bra miljø og at lærerne er så flinke til å ta seg av elevene. Det gir meg trygghet, sier Maria. Tror det har litt å gjøre med at skolen ikke er så altfor stor.

Glede i stedenfor grue
– Jeg ble så godt tatt imot på hospitering, og istedenfor å grue meg til å begynne på en ny skole, så gleder jeg meg,
sier Tina. - Den nye kontaktlæreren vår har sendt oss medling og gleder seg til å møte oss!  Er ikke skoleferien snart over da?!

Fortsatt er det noen dager til skolestart, men søndag 18. august braker det løs med velkomstfest og innflytting i internat - for elever som også skal bo på skolen. Nærmere 170 elever kommer fra andre distrikter og flytter til Tomb, mens om lag 100 elever bor i nærområdet og kommer daglig med buss eller bil til Tomb.

SJEKK LEDIGE PLASSER HER!

Marie, Tina og Mina gleder seg til å starte på TOMB:7837IMG_2388.MOV