Mari Maurstad og Håkon Skaug er begge mentorer for to av våre ungdomsbedrifter på Tomb.
«Når man får en ide som det blir noe ut av, og man ser hvordan det utvikler seg, er det så gøy og man får helt dilla» (Victoria)

Profilerte mentorer for våre UB-er

Entreprenørskap er et nytt fag på Tomb dette skoleåret. Elevene i Vg3 studiespesialisering er i full gang med å drive egne ungdomsbedrifter. Tilbudet gis både til studiespesialisering, byggfag, «påbygg-klassen» og naturbruk studiekompetanse (begge Vg3-klasser). I år er det tre bedrifter på Tomb, en i byggfagklassen og to i Vg3 studiespesialisering.

Hekta på entreprenørskap
«Entreprenørskap er det mest tidkrevende faget jeg noen gang har hatt, men det gjør liksom ikke noe, for det er så morsomt», sier daglig leder i «Et bånd om håp» Marte Marie Mustorp, kl 3S.

«Det er et fag som kan jobbes med 24 timer i døgnet» (Marie Hustvedt, elev i kl 3S) 

«Når man får en ide som det blir noe ut av, og man ser hvordan det utvikler seg, er det så gøy og man får helt dilla» (Victoria Espinoza, i kl 3S)

Bedriftene er allerede godt i gang med produksjon, markedsføring, kursing og salg. Det har vært en spennende høst så langt, med besøk på Fablab i Moss, regnskapskurs og IA-sertifisering. Underveis i skoleåret tar elevene også del i ulike konkurranser. De har allerede fått full uttelling i «Propelljakten». Her fikk de fem minutter til å presentere idéen sin for en jury fra Ungt entreprenørskap Østfold og Sparebank 1. Målet var å ha en såpass god idé og forretningsplan at Sparebanken gikk inn med startkapital i bedriften. Samtlige av skolens bedrifter kom ut med store smil og en sjekk fra banken.

Idealisme og miljø er høyt på agendaen i bedriftene. Elevene er opptatte av at FNs bærekraftsmål skal være tydelige i alle ledd av entreprenørskapet.

Mentorer
De to bedriftene i studiespeialiseringsklassene  har vært så heldige å få Mari Maurstad og Håkon Skaug, godt støttet av Trygve Skaug, som sine mentorer. Bedriften MLM ( (Maria, Linde og Marie), har inngått et samarbeid med Zulufadder og Mari Maurstad, en frivillig fadderorganisasjon startet av Mari Maurstad. Jentene produserer miljøvennlige handlenett. For hvert solgte handlenett donerer de en pakke med vaskbare sanitetsbind, laget av bambus, til jenter i Zululand.

«Et bånd for håp»
Tombs andre jentebedrift: «Et bånd for håp», har inngått et samarbeid med Maritastiftelsen. De skal smelte om gammelt sølv og produsere armbånd som skal selges til inntekt for Maritastiftelsen. Med seg på laget har de en av dronningens smykkedesignere; Anne Mette Høisether. På promoteringssiden har de fått med seg Håkon Skaug, kommunikasjonssjef i Maritastiftelsen og manager for Trygve Skaug.

Kåret til månedens IA-bedrift
Jentene i MLM er nettopp kåret av NAV til månedens IA-bedrift ! I begrunnelsen sies blant annet dette: "Flotte planer med utarbeidede mål for fravær/nærvær, trivsel, kommunikasjon, samarbeid og mestring. Det er skrevet ned ulike tiltak som skal gjennomføres for å nå den ønskede situasjonen."

LES OM SKOLETILBUDET I STUDIESEPSIALISERING PÅ TOMB - SØKNADSFRIST 1. MARS

 

BESTILL PRODUKTENE
Både armbånd og handlenett (se produktene i bildeserien) kan bestilles på mail.
Handlenett: mlm_ub@outlook.com
Et bånd om håp:
Tomb.ub@hotmail.com