Se filmen og les om Diamant som er hentet hjem til Tomb for å bli "besøkshest".

Ny ponni til undervisningen

 

Ny «besøksponni» hentet til på Tomb vgs

-Det er viktig å holde på motivasjonen blant elevene og muntre dem opp i disse koranatider, sier stallmester og faglærer Jørgen Kvarme. Sammen med sine to lærlinger, Emilie og Selma, har han derfor ukentlig lagt ut humorsnutter fra stallen. De har også nettopp hentet hjem en besøksponni og lagt ut en film til elevene om 3 år gamle Diamant som hentes hjem fra oppdretter og til skolen og hvor de andre hestene ønsker velkommen. Nå kan elevene glede seg til å hilse på shetlandsponnien og delta i opptreningen til «besøkshest». Elevene er med på å trene opp hester som skal bli trygge i en institusjonssituasjon. – Vi ser vi fram til å åpne skolen igjen og at hesten kan brukes i undervisning, sier Jørgen Kvarme.

Besøkshest på Tomb
Da skolene fysisk ble stengt i mars, var de forskjellige hesteelevene på Tomb klare for å reise på institusjonsbesøk med ponnier. Potensialet i bruk av hest, og at det kan skje i mange forskjellige yrker, er noe Jørgen Kvarme brenner for. I kompetansemålene ligger nettopp dette å øve elevene i å se muligheter! Han har derfor gjort ulike avtaler med forskjellige institusjoner, blant annet barneavdelingen på Kalnes sykehus og sykehjem i nærområdet. Noen ganger legges det til rette for å treffe dyrene ute, andre ganger er hestene med i heisen og helt inn til sengekanten. -Vi vil så gjerne vise elevene hva det er å skape gode øyeblikk, sier Jørgen. -Det er muligheter for å se og klappe, men også kjøre og ri. De eldre husker tilbake og barn ser framover.

Praksis via nettundervisning
Ikke alle som velger hestefag på vgs har hest hjemme, og da gjelder det å være kreativ når det er tid for praksisundervisning via nettundervisning. Det kan for eksempel være å trene på tømmertak i ned-eller oppoverbakke eller å jobbe med å forutse atferd i forskjellige situasjoner, hva det er mulig å bli bedre på for å lese hestens atferd/kommunikasjon. -Det kan være utfordrende å drive denne type undervisning, og heldigvis skal vi over til normalundervisning om ikke altfor lenge, avslutter Jørgen Kvarme gleder seg til å treffe elevene igjen.