Malin kom inn på veterinærstudiet

Malin Johansen, 23 år fra Lødingen i Nordland, er tidligere Tomb-elev, og går nå veterinærstudiet i Polen.

Malin forteller: Reisen til veterinærstudiet startet på Tomb. Jeg gikk først naturbruk i Vg1, deretter heste- og hovslagfag i Vg2 før jeg avsluttet med studiekompetanse i Vg3.Dette ga meg masse erfaring innen dyrehold, år jeg aldri ville vært foruten. Jeg fikk kjennskap til ulike dyreslag gjennom mye praktisk arbeid. Hyppig bruk av fagbegreper og lærere som virkelig kan faget sitt godt, ga meg mye kunnskap disse tre årene.

Ikke bare har Tomb alle fagene man trenger for å komme inn på veterinærstudiet, men skoledagene var morsomme! Det trengte jeg virkelig etter ungdomsskolen. Plutselig ble det ikke tungt å komme seg opp av senga på morgenen, og det var jo fordi jeg gledet meg til å starte dagen.

Hva var det beste med Tomb? – Venner og internatlivet! Jeg har møtt så mange flotte mennesker, og fått gleden av å bo tett på mange ulike mennesker i tre år. Vi har like interesser og fant på mye morsomt sammen; kjørte til McDonalds i lunsjen, dro på rideturer etter skolen, badet på Saltholmen eller så film i peisestua på internatet. Alltid noe som skjedde, og alltid noen å være sammen med. Var jeg sliten, så var jeg bare på rommet mitt og slappet av. Savner å bo på internat! Vennene jeg møtte på Tomb, har jeg fortsatt veldig god kontakt med, og vi møtes regelmessig.

Hvor er du om ti år? – Da er jeg ferdigutdannet og driver min egen veterinærklinikk. Det gleder jeg meg stort til! Kanskje jeg til og med er veterinær for dyrene på Tomb? Det hadde vært veldig gøy! Jeg ønsker å bosette meg et eller annet sted i Viken, da jeg trives så godt her og har et stort nettverk av venner.

Vil du anbefale Tomb videre? – Selvsagt anbefaler jeg Tomb til alle jeg kjenner! Muligheten til å ta generell studiekompetanse, uansett hvilket utdanningsprogram du går, er fantastisk. Nå har jo også skolen fått studiespesialisering, så mulighetene er blitt enda flere. Kommer aldri til å glemme årene i Tomb-internatet!

🙂

Les mer om alle mulighetene innen naturbruk her: https://tomb.no/studietilbud/naturbruk