Leder for en dag!

«Leder for en dag». Tirsdag 2. november følger Vg3-eleven Solrun Kopperud fra Eidsberg toppsjefen i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, gjennom en arbeidsdag. Denne dagen skal hun få en smakebit av hvordan en leder tenker og arbeider. Sammen med 22 andre elever fra hele landet er hun plukket ut av Ungt Entreprenørskap Norge til å følge en leder. Solrun sitt dagsprogram er å følge Haugli på bedriftsbesøk i Stavanger. – Dette blir gøy og forhåpentligvis veldig lærerikt, sier Solrun.

Sist skoleår ble hun kåret til årets beste bedriftsleder i Viken fylke, og premien «Leder for en dag» får hun altså i morgen. Solrun var også med på å ta pallplass under UB NM med ungdomsbedriften PVS (Produksjonsdyras velferd og stimuli). Hun og fire andre klassevenninner utviklet et lekeprodukt i tre til produksjonsdyr og ble premiert for sin nytenking og bærekraftig løsning.

– Vi ønsker å gi elever og studenter en tygg arena for trening og læring før de skal ut i det virkelige arbeidslivet. Gjennom «Leder for en dag» får de god veiledning, verdifull ledertrening og et viktig nettverk på veien videre. Derfor er vi veldig takknemlig overfor de lederne og bedriftene som stiller opp for ungdommene og gir dem inspirasjon til en fremtidig karriere, forteller en engasjert Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge i en pressemelding.