Elevene laget høsttakkefest med kortreist og bærekraftig mat

23.10.2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<
>

Bildet over: Lærer Odette Sama (i midten foran) forbereder løkstkeing sammen med elever i Vg1 studiespesialisering.

Foto: TOMB og Astrid Skjolden – tidligere elev og nå lærling i stallen

Potetstappemakeri, råkostverksted og sykkelgrillbase var noen av stasjonene som ble etablert på Tomb torsdag 19. oktober. Elever og ansatte gikk denne dagen sammen om å tilberede et felles middagsmåltid og høsttakkefest. Festen ble avsluttet med en flott Onkel Tuka-konsert.

Allerede forrige skoleår startet prosjekt «Korteist og Bærekraftig» -  et tverrfaglig opplegg som alle klasser har tatt del i. Teori og praksis har gått parallelt og vært viktig hele veien. I mai var elever med på å sette poteter, og i september var det tid for å plukke. Torsdag var en hel klasse engasjert med å skrelle 60 kilo av de egenproduserte potetene som etter litt bearbeiding ble til deilig potetstappe. To griser som har gått i flyttbar grisegard siden skoleoppstart, endte på grillen – på TIP-elevenes sykkelgrill. Etter noen timer med forberedelser kunne endelig alle sette seg rundt høstpyntede langbord til et fantastisk måltid - og fellesskap!

Fest med fokus på korreist og bærekraftig matproduksjon
-Kortreist og Bærekraftig har også et dele- og verdiperspektiv – og ikke minst et takkeperspektiv. Nå er det på høyt tid å løfte fram høsttakkefesten igjen og dele dette med unge mennesker, sier Jørgen Kvarme, en av initiativtakerne til prosjektet på Tomb.