Tomb-bedriftene MLM og Et bånd om håp hentet hjem seks priser under Fylkesmesterskapet i ungdomsbedrifter onsdag 13. mars.

 

6 topp 3 i Østfoldmesterskapet i ungdomsbedrifter

 

MLM og Et bånd for håp belønnet med mange priser
Gjennom skoleåret har elever i 3S (studiespesialiseringsklassen) lagt ned mange arbeidstimer, både i og etter skoletid, i faget Ungt entreprenørskap, og på onsdag fikk de belønningen. I skarp konkurranse med mange elevbedrifter fra hele Østfold vant MLM (Marie Hustvedt, Linde Stenersen og Maria Oven) fire priser; 1. plass for beste scene, 1. plass for beste kundeopplevelse på nett, 2. plass for beste HR-bedrift og 3. plass i sosiale entreprenører. Et bånd om håp fikk pallplass i kåringen av årets beste ungdomsbedrift og fikk en bronsjeplass! Elevene i Et bånd for håp er Marte Marie Mustorp, Selma Johanne Ekeberg, Sofie Kindt Stenerud og Victoria Elisabeth Espinoza.  I tillegg var Linde Stenersen på Topp 10- lista for beste selger og Marie Hustvedt på Topp 10-lista til Alumnis lederskapspris! Bravo! Deres lærer og inspirator gjennom året har vært Maria Lorentzen-Spydevold.

SE BILDESERIE!

Inneværende skoleår ga Tomb elevene et nytt fagtilbud; Entreprenørskap. Elevene i Vg3 studiespesialisering og Vg2-klassen byggfag driver egne elevbedrifter.

Handlenett
Jentene i bedriften MLM produserer miljøvennlige handlenett. For hvert solgte handlenett donerer de en pakke med vaskbare sanitetsbind, laget av bambus, til jenter i Zululand – i samarbeid med Zulufadder og Mari Maurstad, en frivillig fadderorganisasjon startet av Mari Maurstad.

«Et bånd for håp»
Tombs andre jentebedrift: «Et bånd for håp», har inngått et samarbeid med Maritastiftelsen. De skal smelte om gammelt sølv og produsere armbånd som skal selges til inntekt for Maritastiftelsen. Med seg på laget har de en av dronningens smykkedesignere; Anne Mette Høisether. På promoteringssiden har de fått med seg Trygve Skaug.

Hekta på entreprenørskap
«Entreprenørskap er det mest tidkrevende faget jeg noen gang har hatt, men det gjør liksom ikke noe, for det er så morsomt», sier daglig leder i «Et bånd for håp» Marte Marie Mustorp.

«Det er et fag som kan jobbes med 24 timer i døgnet» fortsetter Marie Hustvedt i MLM.

TOMBTØMRÆRNE
Elevene i Vg2 byggteknikk, tømrerne, startet også i høst sin egen elevbedrift.
Tombtømrærnes prosjekt er å selge tjenester, og i løpet av skoleåret setter de opp en garasje. Elevene er de ansvarlige i bedriften og ansatt en daglig leder, en markedsfører og en økonomiansvarlig, foruten styremedlemmer – alle elever i klassen.

Faget entreprenørskap fortsetter til høsten. Kanskje det er flere som har lyst å velge entreprenørskap?! Fortsatt mulig å søke TOMB. SØK HER.

Les om alle studietilnudene her!