Kreative elever i lærarbeid

I fordypningsfaget hest har en elevgruppe på Tomb jobbet med lærarbeid i en periode. Elevene har fått bruke egen kreativitet til å lage et produkt knyttet til hest. Nå er gjenstandene i ferd med å bli fullført. Noen har valgt å lage flotte pannebånd med perler, etter mål til egen hest. Båndene er laget slik at pynten kan byttes ut og tilpasses forskjellig utstyr.

De aller fleste ønsket å lage salvesker til å henge foran salen. Elevene har selv planlagt og tegnet, og dermed er det heller ingen som er blitt like. Veskene er etter behov tilpasset ulike sal-typer og forskjellige ønsker om hva som skal med på en ridetur, for eksempel mobil-telefon. Noen har også laget en kombinasjon av salveske og liten sekk. Den kan til og med brukes som veske når den ikke er med på ridetur. Det er blitt mange flotte resultater - og fornøyde elever.
Se bildeserie.

Om yrkesfaglig fordypning hest
Vg2 har noen timer i uken en yrkesfaglig fordypning (YFF) hvor de kan velge blant en rekke ulike fag. Et av disse fagene er fordypning hest, et 2-timersfag. Her er elever samlet både fra heste- og hovslagerfaget og landbruk Vg2. 

Tekst og foto: Anette Oppagaard Kvarme - lærer

Vil du vite mer om undervisning i hest på Tomb? Les her.
Har du fullført Vg1 naturbruk vwed en annen skole, er det også mulig å søke Vg2 heste- og hovslagerfag på Tomb. 

Søknadsskjema til Tomb finner du her.