Hesten i ANNO er UNO fra TOMB

Høkerens hest i tv-programmet ANNO er UNO som til daglig brukes i undervisningen på Tomb vgs. UNO er 24 år gammel, er nordsvensk rase og har vært på Tomb siden han var 7 måneder. Hans eier er Jørgen Kvarme, stallmester og hestelærer på TOMB.

-I en tv-produksjon kan det være mange uforutsigbare hendelser som kan sette hesten på prøve, og det er selvsagt ikke alle som kjenner til hestens instinkter og reaksjonsmønster. Det var derfor viktig for oss å kunne tilby en hest som var godt grunntrent, sier Jørgen Kvarme. I arbeidet med å trene hester har Jørgen gjennom mange år jobbet mye med gjensidig respekt, tillit og kommunikasjon. Vil du vite mer om dette, kan du se den lille filmen om UNO og Jørgen her – laget av Lotte Ludvigsen, tidligere elev og lærling på Tomb.

Ida Digernes, oppgaveredaktør i ANNO sier at produsentgruppa var på leting etter en stødig, trygg og sikker hest som de kunne være sikre på gjorde det godt foran kamera.  – Vi fant ut at Uno er 100 prosent trygg, og vi har hatt bare gode opplevelser med ham, sier Ida. - Og så er han jo også sterk nok til også å dra kjøkkenvogna til Høkeren, som vi også fant på Tomb! Den kan du lese mer om her.

Bilde under: UNO - foto: Lotte Ludvigsen