Tok med to ponnier og en "ministall" for å gi barnehagebarna nye opplevelser.

Hesteklassen på barnehagebesøk

Elevene i heste- og hovslagerklassen (Vg2) har vært på barnehagebesøk i nærområdet. Med til barnehagen hadde de to ponnier og en "ministall" hvor barna fikk være med på å børste, "møkke" og gi høy. Elevene hadde også forberedt leker. Barna koste seg med hestesko-kasting og puslespill som elevene hadde laget i anledning besøket. Ved neste besøk står ridning og pyntekonkurranse på timeplanen.

I hesteundervisningen på Tomb er det fokus på HEST I ARBEID MED MENNESKER. Gjennom skoleåret får elevene en liten smak på hva de kan bruke hesten til videre i arbeidslivet. Det kan også gi retning for valg av studier etter Tomb, for eksempel vernepleie, sosialt arbeid, barnevern, helse/fysioterapi, læreryrket, ja det meste av yrker som handler om arbeid med mennesker. Tomb, ved Jørgen Kvarme har samarbeidspartnere innen forskjellige yrker, og gjennom året får elevene dermed interessante møter med mange yrkesgrupper. 

De som ønsker videre studier, må velge studiekompetanse (Vg3), og mange av elevene velger dette tilbudet på Tomb. Skolen tilbyr også realfag som dekker opptakskravet til veterinærstudiet. Les mer om Heste- og hovslagerfaget på Tomb her.

Foto: Astrid Skjolden, lærling i stallen