Hesteklassen på Tomb tok med seg Samson og Oliver til barna på Kalnes sykehus.

Hesteklassen besøkte Kalnes sykehus

Hesteklassen på Tomb i samarbeid med Hjørgunn gård og Behandlingssenter i Fredrikstad tente opp bålpanna og bød på vafler og pepperkaker for barn og deres familier i "bakgården" på Kalnes rett før jul. Men det aller beste denne dagen var nok å få være med på en ridetur eller sitte på sleden. Det var de godlynte shetlandsponniene Samson og Oliver fra stallen på Tomb som fikk det ærefulle oppdraget å bli med på førjulsbesøk til Kalnes. Tidligere har de også vært på sykehjemsbesøk i Moss - og kjørt heis for å besøke de eldre i forskjellige avdelinger.

-Dette betydde mye for mitt barn i en vanskelig situasjon, var en av tilbakemeldingene hestefaglærer Jørgen Kvarme fikk etter besøket. Det ble også en sterk dag for elevene som opplevde det som et privilegium å lage noen gode øyeblikk for barna. 

Hest i arbeid med mennsker
-Det er viktig å ha hester som fungerer i forskjellige miljøer og å gi elever kunnskap om å utdanne hester til slike formål, sier Jørgen Kvarme. Tomb har i sin hesteutdannelse nettopp fokus på å bruke hest i arbeid med mennesker  i mange forskjellige yrker. Les mer om tilbudet på Tomb og "hest i arbeid med mennesker" HER.