Gørans suksess innen travsporten

Tidligere Tomb-elev Gøran Antonsen har gjort suksess med travhesten Lionel. Nå har han den mestvinnende norsk travhesten gjennom tidene. Sist helg vant Gøran og Lionel NM, og snart setter han kursen mot USA og VM. Egentlig hadde Gøran tenkt å bli bonde da han startet på Tomb i 2003, men i stedet for å velge skolens agronomutdannelse, valgte han hest og skolestallen. –Det ble tre fantastiske år på Tomb, og disse årene var med på å styre valget med å satse på hest i yrkeslivet. Jeg hadde faktisk sju travhester i elevstallen i løpet av mine tre år på Tomb. I stallen lærte jeg mye av en dyktig fagmann, Jørgen Kvarme. Det sosiale miljøet ved skolen betydde også mye for meg, forteller Gøran. Etter Tomb ble det mer hestekunnskap, først et år i Sundvall og deretter et år i Paris, før han endte opp på Travtrenerskolen. Nå er han en av landets beste kusker og har bygget opp sin egen trenerstall. Gøran drev noen år stallen på Momarken Travbane på Mysen før han i 2016 kjøpte gården Søndre Brandsrud i nærheten av Momarken, hvor også kona Elin deltar med å ri og stelle hester.

Hesten Lionel har gjennom de siste årene travet inn mange millioner kroner og blitt et eventyr. Det hele startet med at Gøran fikk med seg en god venn og fant en brukbar avlshoppe og en hingst hun skulle pares med. Dermed var historien om Lionel i gang. Mer å lese på facebook Stall Gøran Antonsen.

Se hvilke muligheter hesteundervisningen på TOMB vgs gir deg. Hesteundervisningen på Tomb har fokus på hest i arbeid med mennesker – hva du kan bruke hesten til i forskjellige yrker. Du kan også skaffe deg studiekompetanse og studere nesten hva du vil etter tiden på Tomb. Vi har også fagene som dekker opptakskravet til veterinærstudiet. Les mer her:

https://tomb.no/studietilbud/heste--og-hovslagerfag

Ledige plasser på Vg2 heste- og hovslagerfag. Kontakt skolen på tlf 29 28 30 00 eller post@tomb.no

Bildene har vi fått lov til å hente ned fra Gørans facebookside.