Min drømmegård i 2025

Det ble en stor happening da elevene i naturbruk fikk i oppdrag å lage «MIN DRØMMEGÅRD I ÅR 2025». Ungt Entreprenørskap i Østfold arrangerte onsdag 14. januar Gründercamp i samarbeid med Felleskjøpet for elever i både Vg2- og Vg3-klassene på Tomb.

Gründercamp er en treningsleir med fokus på kreativitet og nyskaping. Elevenes oppdrag om å skape en drømmegård ble gitt ut i fra definerte problemstillinger. Etter et innledningsforedrag gikk elevene over i grupper hvor de først, i en kreativ fase, skulle jakte på de gode ideene som så skulle utvikles til en modell med en idébeskrivelse. Elevenes løsninger ble presentert for en jury. Vinnere og kreative løsninger ble premiert.

Elevenes motivasjon og kreativitet begeistret representantene fra Ungt Entreprenørskap og Felleskjøpet som bistod elevene gjennom dagen.
Det ble jevnt i finaleomgangen, men gruppa som gikk av med seieren hadde i tillegg til allsidig gårdsdrift, også fokus på  jakt og fiske, gårds-aldershjem og miljøvennlig oppvarming.De fire elevene som vant Gründercamp på Tomb, fra venstre Håkon Bjørnholt, Finstadjordet, Ole Martin Carlsen, Ski, Håkon Aamodt, Rakkestad og Thorbjørn Danneberg, Rakkestad. Bildet ovenfor.

 Bilde: Ungt Entreprenørskap, ved Sille Solberg (til h) og  Lars Helgesen (til v) og Johs  Strand fra Felleskjøpet erfarte en god dag sammen med elevene.