På skoletur med nesten 30 jenter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<
>
 


Lotte lærlings stallblogg
Lotte har vært elev ved Tomb - først valgte hun heste- og hovslagerfag i Vg2 og deretter naturforvaltning og studiekompetanse i Vg3. I 2013/14 var hun lærling i skolestallen og deltok i det meste som skjedde sammen med stallmester og faglærer Jørgen. Her deler hun både tekst, bilder og filmer med oss andre hesteinteresserte.

 

De aller fleste elevene i Vg1 hest pluss Jørgen, Mari og jeg skulle endelig på vårens klassetur til Sverige. Dette ble vår andre skoletur til Sverige i løpet av et par uker, og denne gangen var det dobbelt opp med jenter...! Hvordan overleve? Jo, høre nøyaktig på hva de vil!
Jeg satte meg der det var plass i den minste av de to bussene, og hadde egentlig ikke noe imot å ha hele raden bak for meg selv, sammen med en haug bagasje. Jenter kan virkelig det å pakke lite... !
Anyway… vi kom i gang, og dro fra Tomb ca kl 08. Første stopp var på et stutteri der våre hester Timme og Träff kommer fra. Der traff vi både moren og helsøstera deres.
Neste: Plönningeskolan. Samme type skole som Tomb, bare mye større og med mye mer fokus på hest. Et stort og flott sted for både hest og ryttere.
Av forskjellige grunner, ble det mange pauser, men en kan ikke klage på bakerste rad! Jeg hadde god utsikt bakover også. Det var faktisk morsommere å se på bilene bak enn å sove. Spesielt trailersjåfører. Sinte, blide, unge, gamle... Det var et par som irriterte seg over minibussene. Men ikke alle var like sinte. Det var en artig kar som satt bak rattet og vinka og flirte. Han tok også noen «trailerdansemoves». Det var nesten litt trist når han vinket farvel…

Tiden fløy, og med alle disse stoppene som elevene må ha av flere grunner, tok det litt lenger tid enn forventet. Kan jo ikke klage, hele gjengen kom jo trygt frem til Flyinge, et sted det har vært hest siden 1600-tallet – nå et av Sveriges riksanlegg og skole for hest hvor du kan utdanne deg til det aller meste innen hestefaget.

For å få overnattingsplass til alle, måtte vi leie oss inn på to vandrerhjem. Noen av oss havnet på vandrerhjemmet like ved Flyinge, egentlig et veldig fint og nytt sted. Gode senger, bad m/dusj og toalett. Mer enn det trenger man ikke!

Senere på kvelden dro alle sammen ut for å spise på en liten restaurant, Robins pizza, og i løpet av 30-40 minutter hadde vi alle 29 fått hver vår pizza! UTROLIG!

Dagen etter, på Flyinge, fikk vi se utrolig mye. Det var virkelig et vakkert sted. Koselig, ryddig, god plass, men ikke for ‘mye’. Der har de nesten alt, bortsett fra islandshestelinje. Flotte ridehus, hvor det ene hadde glassvegger, og var vel 80 m langt. Vi så også på unghest-trening og sprang og var på ridetime. Det mest rare jeg har sett, var en innendørs galoppbane (!!). Under forrige tur besøkte vi Strømsholm – også et fantastisk sted, men Flyinge var stedet!
 Sneiks! Lotte

om Bloggen:

Lærlingene i stallen

Lærlingene i stallen

Lærlingene Astrid og Frida forteller fra hesteundervisningen og livet i stallen på Tomb.

Astrid og Frida har vært elever ved Tomb. Nå er de begge lærlinger i skolestallen.  De startet på naturbruk og valgte heste- og hovslagerfag i Vg2. Astrid gikk videre til naturforvaltning og studiekompetanse i Vg3, mens Frida startet som lærling. De deltar begge i det meste som skjer sammen med stallmester og faglærer Jørgen Kvarme. Her deler de både tekst, bilder og filmer med oss andre hesteinteresserte.