Luftetur

 
 
 
<
>
 

Vi som en gjeng har hatt lyst til at Gilde og Nortura skal bli så tamme som mulig, og et lite håp var at de skulle ende opp som hunder. Etter hvert som tiden har gått og grisene har vokst seg store, har vi skjønt at hvis man skal lære griser å gå i bånd er det lurt å starte når de er små.

Men vi ville gjerne prøve å se hvordan det gikk å settte på dem bånd og ta dem med ut i den store verden. Den første utfordringen vi fikk var å få på dem bånd, vi har ikke akkurat øvd mye på at de skal stå stille. Etter en god stund med prøving, fikk endelig satt dem på dem bånd og vi var klare for å åpne porten.

Når porten ble åpnet, så vi på dem at de egentlig ikke helt skjønte hva som var poenget. Vi måtte lokke dem litt før vi fikk dem til å gå ut. Men når de skjønte hva de fikk lov til og så poenget med å kunne få verden og HELE Tomb som sin binge ble de lykkelige.

De løp rundt, og satte trynet sitt ned i bakken for å se om det var noe som kunne graves opp eller bare kunne bli snudd. Å se dyr som plutselig finner ut at friheten er en kul opplevelse, er ganske morsomt. De løp rundt, så på alt som kunne bli sett på og prøvde å komme seg langt ut fra hva som var planen vår.

Det store spørsmålet vårt ble etter hvert, hvordan få de inn igjen? Men en ting som er fint med dyr som lever litt på sine instinkter er at med litt lyd har de lyst til å løpe inn til det trygge igjen. Så med ett hadde både Gilde og Nortura satt snuten med retningen bingen og de var trygt hjemme igjen.

Helene Marie Mølmen

om Bloggen:

Elevprosjekt GRIS

Elevprosjekt GRIS

En av praksisgruppene på Tomb fikk ideen om å kjøpe to av skolens griser, lage en utebinge og fôre dem frem til slakt før sommerferien. Engasjerte og arbeidsomme elever heier skolen på, og klarsignal ble gitt. Det er Vg2-elevene Ingvild Engvik, Helene Marie Mølmen, Oskar Larsen og Thea Orset som deler prosjektet, alle i naturbruksklassen 2A. To 25 kilos purker er nå kjøpt, og prosjektet er i full gang. "Det blir spennende å følge vekst og utvikling, og vi håper alt vil gå bra," sier Thea, og legger til at det vil bli grillselskap før skoleferien.