Ankomst og generelt om grisene våre

 
 
 
 
 
 
 
 
 
<
>
 

6. april kom grisene. Da veide de rundt 25 kilo. Vi  kalte den største av dem, med én flekk, Gilde og grisen med mest avtegn for Nortura. Vi kalte dem opp etter samvirkekonsernet Gilde og slakteriet Nortura. De var skeptiske til det de nye omgivelsene i starten, men det tok ikke mange sekundene før de var i godt i gang å grave opp bingen. De er noen veldig sosiale dyr, som vi blir mer og mer fasinert av for hver dag som går.


Dagene til grisene ser ut til å gå mest ut på å sove, spise og få raptusanfall. Da løper de rundt og viser oss de morsomste hopp og sprett. Vi er nedom dem tre ganger om dagen. De ligger som regel og sover i halmen når vi kommer, men så fort de hører oss, kommer de løpende ut og grynter oss velkommen.


Vi har prøvd å lære dem noen triks, men det var mer krevende en vi trodde. De har fri tilgang på kraftfor, og er derfor aldri sultene nok til å synes agurkbitene vi prøver å lokke dem med er spennende nok. De er mer interessert i å løpe rundt og følger etter oss, for å se hva vi driver med når vi er der nede.  


Dagene vi er med Gilde og Nortura er morsomme og det er utrolig lærerikt å følge de to på så nært hold.


Helene Marie Mølmen

om Bloggen:

Elevprosjekt GRIS

Elevprosjekt GRIS

En av praksisgruppene på Tomb fikk ideen om å kjøpe to av skolens griser, lage en utebinge og fôre dem frem til slakt før sommerferien. Engasjerte og arbeidsomme elever heier skolen på, og klarsignal ble gitt. Det er Vg2-elevene Ingvild Engvik, Helene Marie Mølmen, Oskar Larsen og Thea Orset som deler prosjektet, alle i naturbruksklassen 2A. To 25 kilos purker er nå kjøpt, og prosjektet er i full gang. "Det blir spennende å følge vekst og utvikling, og vi håper alt vil gå bra," sier Thea, og legger til at det vil bli grillselskap før skoleferien.